Quantcast
Πρόντι: Η Ευρώπη έχασε από τη συμφωνία με την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Πρόντι: Η Ευρώπη έχασε από τη συμφωνία με την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Σκληρή κριτική στην Ευρώπη για το ζήτημα της Ελλάδας άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Η Ευρώπη έχασε την ψυχή της και υποθήκευσε το μέλλον της. Έχασε την ψυχή της διότι πλέον δεσπόζουν μόνον τα εκλογικά συμφέροντα των μεμονωμένων χωρών» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, ε Ευρώπη έχασε διότι, όταν μπαίνει κανείς, στον δρόμο αυτό, δεν υπάρχει εναλλακτική στην άσκηση εξουσίας από τον πιο ισχυρό.

«Αν και την τελευταία στιγμή, ο ρόλος της Γαλλίας ήταν χρήσιμος για να φτάσουμε στην υπογραφή, το περιεχόμενο της συμφωνίας ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα όσα ζητούνταν ανέκαθεν από την γερμανική κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο Ιταλός πολιτικός.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποθήκευσε το μέλλον της: μετά την περίπτωση της Ελλάδας θα είναι όλο και πιο δύσκολο να μπορέσει να επεξεργασθεί μια κοινή πολιτική, η οποία να βασίζεται σε έναν ισορροπημένο συμβιβασμό ανάμεσα στα συμφέροντα των διαφόρων κρατών» κατήγγειλε εν συνεχεία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση προστάτεψε λοιπόν το ευρώ, αλλά το έπραξε υποθηκεύοντας το μέλλον της. Ας πάρουμε έστω, μια ανάσα, διότι τώρα το ευρώ σώθηκε, αλλά ας καταλάβουμε ότι αν συνεχίσουμε την πορεία αυτή, θα έχουμε άσχημο τέλος» κατέληξε ο κ. Πρόντι.

 

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.