Quantcast
Ιρλανδία: Μειώσεις φόρων και αύξηση συντάξεων με τον προϋπολογισμό 2016 - enikonomia.gr
share

Ιρλανδία: Μειώσεις φόρων και αύξηση συντάξεων με τον προϋπολογισμό 2016

δημοσιεύτηκε:

Μείωση φόρων και αύξηση κοινωνικών δαπανών προβλέπει ο προϋπολογισμός της ιρλανδικής κυβέρνησης για το 2016, εν όψει και των γενικών εκλογών που θα διεξαχθούν σε λίγους μήνες.

Μεταξύ των δεσμεύσεων περιλαμβάνονται η μείωση της έκτακτης φορολογίας, η αύξηση των συντάξεων και η περαιτέρω αύξηση του επιδόματος Χριστουγέννων για όσους λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα.

Πρόκειται για αναστροφή μέρους της λιτότητας που είχε επιβληθεί στους Ιρλανδούς μετά το 2008, η οποία συνέβαλε στην ανάκτηση από τη χώρα της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Αν και ο πρωθυπουργός Έντα Κένι οδήγησε την Ιρλανδία στην έξοδο από τη χειρότερη ύφεση στην ιστορία της και έθεσε υπό έλεγχο τη δημοσιονομική κατάσταση μετά από το μνημόνιο, οι ψηφοφόροι δεν έδειξαν ως επί το πλείστον να εντυπωσιάζονται.

Σε μία προσπάθεια να αποκρούσει την άνοδο αριστερών κομμάτων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την αναδιανομή ορισμένων από τα έσοδα της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

«Ποιος μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα;», ρώτησε ρητορικά ο υπουργός δημοσίων δαπανών Μπρένταν Χάουλιν, παρουσιάζοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης στη Βουλή.

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.