Quantcast
Euronews: Σε συνθήκες φτώχειας κινδυνεύουν να περιέλθουν 122 εκατ. Ευρωπαίοι - enikonomia.gr
share

Euronews: Σε συνθήκες φτώχειας κινδυνεύουν να περιέλθουν 122 εκατ. Ευρωπαίοι

δημοσιεύτηκε:

Η συγκλονιστική αλήθεια είναι ότι, σύμφωνα με τη Eurostat, περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ευρώπης είναι τώρα σε κίνδυνο να περιέλθει σε κατάσταση φτώχειας. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 122 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Ευρώπη σε χώρες που χαρακτηρίζονται ανεπτυγμένες αναφέρει το Euronews.

Οι γυναίκες και τα παιδιά είναι οι ομάδες που είναι πιο ευάλωτες στη φτώχεια στον 21ο αιώνα.

Σύμφωνα με το Euronews υπάρχουν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο οι οποίοι ζουν με λιγότερο από δύο δολάρια την ημέρα.

Έχουν λίγο φαγητό και νερό, καμία πραγματική στέγαση, λίγα ρούχα και καμία ιατρική. Για αυτούς τους ανθρώπους είναι μια καθημερινή μάχη για να μείνουν ζωντανοί. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν την απόλυτη φτώχεια.

Επίσης, υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι, κερδίσουν λιγότερα; χρήματα από ό, τι χρειάζεται για να διατηρηθεί ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης που περιλμβάνει στέγη, τροφή και ιατρικές δαπάνες. Η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων ζει κάτω από συνθήκες σχεικής φτώχειας.

 

Η μείωση της φτώχειας

Ο στόχος της ΕΕ είναι να «ανασύρει» 20 εκατομμυρίων ανθρώπους από το καθεστώς της σχετικής φτώχειας μέχρι το 2020. Ωστόσο η οικονομική κρίση τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει βάλει περισσότερους ανθρώπους σε κίνδυνο να περιέλθουν σε κατάσταση φτώχειας, ιδιαίτερα τις γυναίκες. Το ένα τέταρτο των γυναικών σε όλη την ΕΕ διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού σύμφωνα με την Eurostat.

Η Dominique Pitault ζει στα προάστια του Παρισιού και μετά από 18 χρόνια εργασίας, μέρος εκείνου του χρόνου ως διευθυντής ενός κέντρου αναψυχής, έχασε τη δουλειά της.

«Έζησα για περίπου 4 χρόνια με 500 ευρώ το μήνα τα τα οποία λαμβάνω  από την κυβέρνηση”, δήλωσε η Ντομινίκ.

Αφού πληρώνω λογαριασμούς και ενοίκιο μου μένει μόλις 1 ευρώ την ημέρα για να ζήσω…»

Τα στοιχεία από την Eurostat δείχνουν ότι το όριο της φτώχειας ποικίλλει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στη Ρουμανία είναι μόνο 103 ευρώ το μήνα. Στο Λουξεμβούργο είναι 1.600 ευρώ, και στη Ρώμη είναι 786 ευρώ.

 

Τα παιδιά στη κόψη του ξυραφιού

Περισσότερα παιδιά από τους ενήλικες ζουν σε συνθήκες φτώχειας στην Ευρώπη και πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα για την επισφαλή κατάσταση της απασχόλησης των γονέων τους αναφέρει το Euronews σχολιάζοντας πως «Αν έχουμε 26 εκατομμύρια παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε ολόκληρη την Ευρώπη – κάτι δεν πάει καλά»…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.