Quantcast
Bloomberg: Στα 7,1 τρις δολ. η αξία αναχρηματοδότησης χρέους των ισχυρών οικονομιών το 2016 - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Στα 7,1 τρις δολ. η αξία αναχρηματοδότησης χρέους των ισχυρών οικονομιών το 2016

δημοσιεύτηκε:

Σε 7,1 τρισ. δολάρια ΗΠΑ εκτιμάται η αξία του δημόσιου χρέους που καλούνται να αναχρηματοδοτήσουν οι μεγάλες χώρες του κόσμου το 2016 και συγκεκριμένα οι χώρες της ομάδος G7 συν τις Βραζιλία, Κίνα, Ινδία και Ρωσία.

Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, επισημαίνοντας ότι η αξία αναχρηματοδότησης είναι παρόμοια με αυτή του 2015 (7 τρισ. δολάρια), αν και παραμένει μικρότερη από την αντίστοιχη του 2012 (7,6 τρισ. δολάρια) στο πλαίσιο της δημοσιονομικής αναμόρφωσης και του περιορισμού των ελλειμμάτων που προκάλεσε η κρίση.

Η πλειονότητα των οικονομολόγων-αναλυτών εκτιμά ότι το 2016 θα μειωθούν τα ελλείμματα στις ισχυρές οικονομίες του πλανήτη για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Σε Ιαπωνία, Γερμανία, Ιταλία και Καναδά η αξία αναχρηματοδότησης – όχι συνολικής έκδοσης – δημόσιου χρέους θα μειωθεί το 2016, ενώ θα αυξηθεί σε ΗΠΑ, Κίνα και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Γερμανία σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά την έκδοση χρέους της το 2016 σε 203 δισ. ευρώ, από 175 δισ. ευρώ το 2015, στο πλαίσιο των αυξημένων αναγκών χρηματοδότησης της υποδοχής και ενσωμάτωσης του τεράστιου αριθμού προσφύγων στο έδαφός της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.