Quantcast
Bundesbank και Γερμανοί βουλευτές ζητούν από τον Ντράγκι το τέλος του QE - enikonomia.gr
share

Bundesbank και Γερμανοί βουλευτές ζητούν από τον Ντράγκι το τέλος του QE

δημοσιεύτηκε:

Την ανησυχία τους για τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί η ΕΚΤ εκφράζουν Γερμανοί βουλευτές, σύμμαχοι της Καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι η στιγμή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να βρει διέξοδο από τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια και μάλιστα καλούν την Καγκελάριο να στείλει το εν λόγω μήνυμα στον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Την ανησυχία αυτή συμμερίζονται και οι γερμανικές τράπεζες, αλλά και η κεντρική τράπεζα Bundesbank, υπό τον Jens Weismann, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση, του τέλους δηλαδή της ποσοτικής χαλάρωσης, πιέζουν και οι άλλες γερμανικές τράπεζες.

«Εκτιμώ ότι η καγκελάριος θα εκφράσει σαφώς τις ανησυχίες της σχετικά με την πολιτική της ΕΚΤ όταν θα συναντηθεί με τον Draghi στην καγκελαρία», επισημαίνει ο Alexander Radwan, μέλος της επιτροπής οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου και βουλευτής του κόμματος της Merkel.

Η Merkel θα πρέπει να διασφαλίσει «ότι η Ευρώπη αναγνωρίζει τα όρια της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας», πρόσθεσε.

«Δεν θα αρνηθώ ότι τα χαμηλά επιτόκια μάς ανησυχούν», επισημαίνει σε συνέντευξή της η Antje Tillmann, εκπρόσωπος της οικονομικής πολιτικής του κόμματος της Merkel. Η Γερμανία μπορεί να διαχειριστεί ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων μόνον βραχυπρόθεσμα και «ελπίζω ότι αυτό θα αλλάξει. Εκτιμώ ότι ο κ. Draghi γνωρίζει ότι είμαστε σε αναμονή κάτι τέτοιου».

Εν τω μεταξύ, χθες, Πέμπτη, και ο διοικητής της Bundesbank, Jens Weidmann, προειδοποίησε από το Παρίσι ότι τα χαμηλά επιτόκια για παρατεταμένη περίοδο πιέζουν τα κέρδη των τραπεζών και υπάρχει ο κίνδυνος να τροφοδοτήσουν χρηματοπιστωτικές φούσκες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.