Quantcast
Σαπέν: Η παγκόσμια οικονομία δεν κινδυνεύει από κραχ - enikonomia.gr
share

Σαπέν: Η παγκόσμια οικονομία δεν κινδυνεύει από κραχ

δημοσιεύτηκε:

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν εκτίμησε σήμερα πως η παγκόσμια οικονομία “δεν κινδυνεύει από κραχ”, αλλά παραμένει στο έλεος των “αναταράξεων” ενώ ο χρηματοπιστωτικός τομέας, και ιδίως ο τραπεζικός, σημειώνει πτώση στο χρηματιστήριο από τις αρχές του έτους.

“Δεν πρέπει να συγχέουμε μια αστάθεια, αυτό που στην ιδιόλεκτο [της αγοράς] αποκαλείται μεταβλητότητα, με αυτό που συνέβη το 2008”, έτος της κρίσης των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, δήλωσε ο Σαπέν στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

“Από το 2008, ο κόσμος, η Ευρώπη και η Γαλλία έλαβαν ορισμένες αποφάσεις για να διασφαλίσουν, να ενισχύσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το τραπεζικό σύστημα. Οι γαλλικές τράπεζες, οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πολύ πιο ισχυρές σήμερα”, πρόσθεσε.

Για τον λόγο αυτόν, “δεν κινδυνεύουμε από κραχ”, εκτίμησε ο υπουργός, παραδεχόμενος, ωστόσο, πως η παγκόσμια οικονομία δεν έχει “απαλλαγεί από κάθε αναταραχή και κάθε δυσκολία”.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας, που έχει πληγεί από τα χαμηλά επιτόκια και τις ζοφερές προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, σημειώνει πτώση στο χρηματιστήριο από τις αρχές του έτους, σε ένα υπόβαθρο αμφιβολιών για τη σταθερότητα ορισμένων τραπεζικών ιδρυμάτων της ευρωζώνης.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γέλεν παραδέχθηκε την Πέμπτη πως “οι οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις στον κόσμο” “μπορεί να “επηρεάσουν το ισοζύγιο των κινδύνων”, εκτιμώντας ότι είναι πολύ “πρώιμο να διατυπώσουμε εκτίμηση” για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.