Quantcast
Σόιμπλε: Χωρίς μεταρρυθμίσεις η οικονομία θα μετατραπεί σε «ζόμπι» - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Χωρίς μεταρρυθμίσεις η οικονομία θα μετατραπεί σε «ζόμπι»

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε σήμερα να προωθηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα ελέγχου των χρηματοοικονομικών ροών για να μειωθεί η αναταραχή στις αγορές.

«Πρέπει να κάνουμε σαφές ότι τα περιθώρια της νομισματικής πολιτικής έχουν εξαντληθεί… και πρέπει να σκεφτούμε το πώς μπορούμε να επιτύχουμε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων», είπε ο Σόιμπλε στη Σανγκάη όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών και των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20).

Ο Σόιμπλε υποστήριξε ακόμη πως «θα ήταν τρομερό λάθος» να σταματήσει ή να αποδυναμωθεί ο έλεγχος των ρυθμιστικών αρχών στις αγορές.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι η επεκτατική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόστηκε από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να δημιούργησε την επόμενη κρίση.

«Αν θέλεις η πραγματική οικονομία να αναπτυχθεί δεν υπάρχουν παρακαμπτήριες οδοί με τις οποίες αποφεύγεις τις μεταρρυθμίσεις», επέμεινε ο Σόιμπλε.

«Το να μιλάμε για πακέτα τόνωσης της οικονομίας απλώς μας αποσπά από το αληθινό έργο που έχουμε μπροστά μας».

«Το μοντέλο της ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από νέο χρέος έχει φθάσει στα όρια του. Δημιουργεί νέα προβλήματα, αυξάνει τα χρέη, δημιουργεί φούσκες και ανάληψη υπερβολικών κινδύνων, μετατρέποντας την οικονομία σε ζόμπι», πρόσθεσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.