Quantcast
FT: Το ΔΝΤ δεν εμπιστεύεται την Κομισιόν - enikonomia.gr
share

FT: Το ΔΝΤ δεν εμπιστεύεται την Κομισιόν

δημοσιεύτηκε:

Την έλλειψη εμπιστοσύνης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις θέσεις της Κομισιόν για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, δείχνουν οι αποκαλύψεις των WikiLeaks, σύμφωνα με τους Financial Times, που σημειώνουν ότι ο διάλογος που διέρρευσε δείχνει επίσης ότι, παρά την έντονη αντίδραση της Αθήνας, το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους FT, αν και μεγάλο μέρος του διαλόγου που διέρρευσε επαναλαμβάνει γνωστές θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα, παράλληλα δείχνει με λεπτομέρεια τις εμφανείς διαφορές μεταξύ του κ. Τόμσεν και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και τονίζει την πεποίθηση του ΔΝΤ πως οι Βρυξέλλες δεν έχουν πλέον την αξιοπιστία να κρίνουν τις δημοσιονομικές και οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας.

Η Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία επιβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα για λογαριασμό του ΔΝΤ, σύμφωνα με την διαρροή, δείχνει τον εκνευρισμό της με την υπαναχώρηση της Κομισιόν στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την Αθήνα και δηλώνει πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να εξαναγκαστούν να αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν την απαισιόδοξη άποψη του ΔΝΤ για την πιθανότητα επιτυχίας του προγράμματος διάσωσης, ή την πιο αισιόδοξη άποψη των Βρυξελλών.

«Πρέπει να πάρουν θέση για το αν πιστεύουν τις δικές μας προβλέψεις ή τις προβλέψεις της Κομισιόν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους FT, παρά την οργισμένη αντίδραση της Αθήνας για αυτά που ελέχθησαν, ο διάλογος δείχνει επίσης πως το ΔΝΤ επιχειρηματολογεί υπέρ της Ελλάδας, λέγοντας πως θέλει να χαλαρώσει τους σκληρούς στόχους για τον προϋπολογισμό και να χορηγήσει στην Αθήνα μια σημαντική ελάφρυνση χρέους –πολιτικές που ζητά από καιρό ο κ. Τσίπρας.

«Ελπίζω για το καλό των Ελλήνων πως θα βρούμε σύντομα λύση», λέει ο κ. Τόμσεν.

Πηγή: Financial Times, Euro2day.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.