Quantcast
«Μεγάλα σχέδια» της Κίνας στον Πειραιά - enikonomia.gr
share

«Μεγάλα σχέδια» της Κίνας στον Πειραιά

δημοσιεύτηκε:

Στις κινεζικές επενδύσεις στον Πειραιά αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Badische Zeitung, τονίζοντας πως το λιμάνι «εξελίσσεται με μαζικές επενδύσεις σε κόμβο για πλοία κοντέινερ».
Ο αρθρογράφος επισημαίνει τις αλλαγές που επέφεραν στη λειτουργία του λιμανιού οι επενδύσεις της κινεζικής ναυτιλιακής εταιρείας Cosco, σημειώνοντας ότι η εν λόγω εταιρεία «διαχειρίζεται στον Πειραιά ένα από τα σημαντικότερα διαμετακομιστικά της κέντρα παγκοσμίως».
«Ξεκινώντας μετριοπαθώς το 2009 θα μπορούσε σύντομα να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι για κοντέινερ στη Μεσόγειο. Μετά τις κινεζικές εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών Huawei και ZTE αλλά και τον αμερικανικό όμιλο Hewlett Packard, θέλει τώρα και η ιαπωνική εταιρεία Sony να χρησιμοποιήσει τον Πειραιά ως κόμβο για τις αγορές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης», αναφέρει η εφημερίδα.
Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι «η Cosco δημιούργησε περίπου 1.000 νέες θέσεις εργασίας στον Πειραιά, ενώ αναμένεται να προστεθούν άλλες 700. Το λιμάνι εξελίσσεται ολοένα περισσότερο σε μηχανή ανάπτυξης για την περιοχή».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «έτσι ο Πειραιάς ωριμάζει ακόμη περισσότερο στο ρόλο του ως πύλη στην Ευρώπη. Στη Μεσόγειο αναρριχήθηκε στο μεταξύ στην τρίτη θέση των λιμανιών διακίνησης κοντέινερ μετά τα ισπανικά λιμάνια Αλγεθίρας και Βαλένθια, ενώ βρίσκεται ήδη στην όγδοη θέση στην Ευρώπη σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας Port Monitor».
Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «οι Κινέζοι έχουν μεγάλα σχέδια», καθώς φιλοδοξούν να κάνουν τον Πειραιά εμπορικό κόμβο για την εισαγωγή ασιατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και μεταφοράς ευρωπαϊκών αυτοκινήτων στην Ασία.
Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.