Quantcast
Barclays: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές - enikonomia.gr
share

Barclays: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές

δημοσιεύτηκε:

Τα θετικά για τις ελληνικές τράπεζες, αποτελέσματα των τραπεζικών tests που διενεργήθηκαν από τις ευρωπαϊκές αρχές, επισκιάζονται από τις ανησυχίες  για τους ισολογισμούς των τραπεζών, επισημαίνει η Barclays σε σημερινή της ανάλυση, με αποτέλεσμα να οδηγείται στην εξέταση του Texas ratio (NPLs/προβλέψεις και κεφάλαια) για τις ελληνικές τράπεζες.
Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, επισημαίνει ότι καθώς οι διαδικασίες για την προεδρική εκλογή είναι πιθανό να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές την επόμενη άνοιξη, «μπορεί να δημιουργηθεί άλλη μία ελληνική πολιτική κρίση». Σύμφωνα με την Barclays, μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα εν μέρει προεξοφλημένη, αλλά το θέμα για τους επενδυτές είναι πόσο θα πρέπει να μαλακώσει η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ  για να προσελκύσει και άλλα κόμματα σε έναν συνασπισμό, και σε ποιο βαθμό ενδεχόμενη μετακύλιση των μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να επηρεάσει την ισχύ των κερδών των  τραπεζών.

Εκτιμά ότι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι λιγότερο πιθανό να υποστηρίξουν την επιλογή της κυβέρνησης για την προεδρία, και για το λόγο αυτό είναι πιθανή η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πιθανώς δεν θα έχει αυτοδυναμία.
Υπογραμμίζει ακόμη ότι το αυξημένο πολιτικό ρίσκο σημαίνει υψηλότερο κόστος, και οδηγεί σε μειώσεις των τιμών-στόχων. Για την Πειραιώς η νέα τιμή είναι 1,42 ευρώ από την προηγούμενη των 2,12 ευρώ, για την Εθνική από τα 3,14 ευρώ στα 2,31 ευρώ, για την Eurobank από τα 0,46 ευρώ στα 0,39 ευρώ και για την Alpha Bank από τα 0,92 ευρώ στα 0,82 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.