Quantcast
Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάρτιο κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάρτιο κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων δυόμισι μηνών κατέγραψαν αυτή την εβδομάδα οι κινεζικές μετοχές, ενισχυόμενες κατά 4,2%.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 0,46% στο υψηλό μηνός των 2.938,68 μονάδων. Ο μικρότερος δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με κέρδη κατά 0,69% στις 10.344,91 μονάδες. Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, σημείωσε άνοδο κατά 0,75% κλείνοντας στις 2.204,97 μονάδες.

Τα σημερινά κέρδη ήταν εν μέρει αποτέλεσμα των αυξανόμενων προσδοκιών ότι ο οργανισμός κατάρτισης διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών MSCI ίσως συμπεριλάβει τις κινεζικές μετοχές τύπου Α, με νόμισμα αναφοράς το γιουάν, στους δείκτες του. Η απόφασή του αναμένεται στις 15 Ιουνίου.

Η συνολική αξία συναλλαγών αυξήθηκε στα 644,65 δισεκ. γιουάν (97,97 δισεκ. δολάρια), από τα 560,55 δισεκ. γιουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι μετοχές που σχετίζονται με τα τρόφιμα και τα ποτά κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές εταιριών παραγωγής άνθρακα, τσιμέντου και χρυσού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.