Quantcast
Σε υψηλό εννέα ετών ο ευρωπαϊκός δείκτης κατασκευαστικών εταιρειών - enikonomia.gr
share

Σε υψηλό εννέα ετών ο ευρωπαϊκός δείκτης κατασκευαστικών εταιρειών

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλό εννέα ετών ανήλθε σήμερα ο ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης των κατασκευαστικών εταιριών και των εταιριών κατασκευαστικών υλικών εν μέσω προσδοκιών ότι τα σχέδια του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση των δαπανών στις υποδομές θα προσφέρουν στήριξη στον κλάδο.

Ο Τραμπ έχει επικεντρωθεί στην ανάγκη να βελτιωθούν οι υποδομές, υποδηλώνοντας ότι θα ενισχυθούν οι δαπάνες. Παράλληλα, σχεδιάζει ένα πρόγραμμα δαπανών για έργα υποδομής ύψους 1 τρισεκ. δολαρίων σε βάθος δεκαετίας.

Ο ευρωπαϊκός κλαδικός δείκτης σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 2,5% αφού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη του 2007. Η μετοχή της ιρλανδικής εταιρίας κατασκευαστικών υλικών CRH σημείωσε άνοδο κατά 5,6% με την ισπανική ACS να ενισχύεται κατά 4,2%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 1,1%, αφού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων. Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 3,4%, χάρη στα κέρδη άνω του 6% των Credit Suisse, UBS και Banco Popolare.

«Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος αναμένει ότι υπό την ηγεσία του Τραμπ, θα υπάρξουν λιγότεροι ρυθμιστικοί κανόνες. Ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων είναι επίσης θετικό για τα κέρδη τους. Πιστεύω ότι η (ομοσπονδιακή τράπεζα) Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο και μετά πιθανόν δύο φορές τον επόμενο χρόνο», σχολίασε ο Κρίστιαν Στόκερ, αναλυτής στην UniCredit.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.