Quantcast
Ραγδαία μείωση της τιμής των μετοχών στο χρηματιστήριο της Σεούλ - enikonomia.gr
share

Ραγδαία μείωση της τιμής των μετοχών στο χρηματιστήριο της Σεούλ

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές των μετοχών εταιριών της Νότιας Κορέας μειώθηκαν ραγδαία σήμερα, μετά την είδηση που μετέδωσαν τα ΜΜΕ ότι το Πεκίνο διέταξε τα τουριστικά του γραφεία να σταματήσουν να πωλούν πακέτα εκδρομών προς την αναφερόμενη χώρα.

Η εξέλιξη αυτή, εκτιμάται ότι εντάσσεται στα αντίμετρα που θα εφαρμόσει η Κίνα, αναφορικά με τις εξελίξεις για την ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, σε νοτιοκορεατικό έδαφος.

Εταιρίες καλλυντικών, εμπορικές εταιρίες, εταιρίες παραγωγής αυτοκινήτων, αλλά κι αεροπορικές εταιρίες, ήταν μεταξύ των χαμένων, καθώς ο βασικός δείκτης τιμών στο χρηματιστήριο της Σεούλ, μειώθηκε κατά 1,3% στη σημερινή απογευματινή συνεδρίαση, υπό το φόβο ότι η Κίνα θ’ αποκόψει μία ουσιαστική πηγή τουριστικών εσόδων για τη Νότια Κορέα.

Η μετοχή της εταιρίας καλλυντικών Amorepacific μειώθηκε περίπου κατά 12%, αγγίζοντας το χαμηλότερο σημείο της αξίας της, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, ενώ η εμπορική εταιρία για είδη duty free, Hotel Shilla είδε τις τιμές των μετοχών της να μειώνονται κατά 13%. Η Νότια Κορέα, είναι η μεγαλύτερη αγορά ειδών duty free, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η τιμή των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας, Hyundai Motor Co μειώθηκε περίπου κατά 5%, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενός μοντέλου αυτοκινήτου της εταιρίας, το οποίο είχε υποστεί βανδαλισμό.

Οι κινεζικές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων, ενώ στάση σιωπής, τήρησε και το υπουργείο Τουρισμού της Νότιας Κορέας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.