Quantcast
Νέους κανόνες προωθούν τα κινεζικά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Νέους κανόνες προωθούν τα κινεζικά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Τα κινεζικά Χρηματιστήρια και ο Οργανισμός καταθετηρίου τίτλων και διακανονισμού των συναλλαγών ζητούν γνώμες για τους νέους κανόνες διαπραγμάτευσης, οι οποίοι έχουν στόχο την αποτροπή σφαλμάτων που προκαλούν διακυμάνσεις και μπορεί να απειλήσουν όλη την αγορά.

Με τους νέους κανόνες επιδιώκεται η αποτροπή κινδύνων από αφύσικες συναλλαγές και διακανονισμούς λόγω τεχνικών αδυναμιών ή από περιπτώσεις όπου οι εντολές στο σύστημα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που πραγματικά θέλουν οι επενδυτές.

Η διαχείριση των συναλλαγών με μετοχές στους λογαριασμούς των χρηματιστηριακών εταιρειών, των επενδυτικών κεφαλαίων και των ασφαλιστικών εταιρειών θα βελτιωθεί, με τη θέσπιση ημερήσιου πλαφόν για εντολές αγορών, ώστε να εμποδίζονται οι αφύσικες συναλλαγές. Η διαπραγμάτευση μετοχών Α, προνομιούχων μετοχών, ομολόγων, warrants και ρέπος θα διέπεται από τους νέους κανόνες.

Οι μεμονωμένοι επενδυτές δεν θα επηρεασθούν, αναφέρει κοινή ανακοίνωση των Χρηματιστηρίων της Σανγκάης και της Σεντζέν και ο Οργανισμός Αποθετηρίου και Διακανονισμού.

Η κίνηση αυτή θεωρείται αντίδραση στο σοβαρό σφάλμα διαπραγμάτευσης της χρηματιστηριακής Everbright που οδήγησε στη δραματική εκτίναξη του σύνθετου δείκτη του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης στις 16 Αυγούστου 2013.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.