Quantcast
Reuters: Επιφυλακτική η ΕΚΤ στο να θέσει ημερομηνία λήξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης - enikonomia.gr
share

Reuters: Επιφυλακτική η ΕΚΤ στο να θέσει ημερομηνία λήξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης

δημοσιεύτηκε:

Την επιφύλαξη της να θέσει ημερομηνία λήξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης( QE) εκφράζει η ΕΚΤ, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο σχετικές πηγές.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προτιμά να μην ανακοινώσει μία ημερομηνία λήξης για το πρόγραμμά της αγοράς ομολόγων (QE), ώστε να διατηρήσει την ευελιξία της σε περίπτωση που οι προοπτικές χαλάσουν, δήλωσαν στο Reuters τρεις πηγές με γνώση της συζήτησης.

Με το να μην ανακοινώσει πότε οι αγορές ομολόγων θα μηδενισθούν, η ΕΚΤ ελπίζει ότι θα υπογραμμίσει πως δεν υπάρχει προκαθορισμένη πορεία του QE και πως οι όποιες αλλαγές θα συνεχίσουν να εξαρτώνται από τα οικονομικά στοιχεία, με ιδιαίτερη έμφαση στους μισθούς, πρόσθεσαν οι πηγές.

Η έξοδος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) από το δικό της πρόγραμμα αγοράς ομολόγων το 2014 θα είναι πιθανόν ένας οδηγός για την ΕΚΤ, σημείωσαν οι πηγές, σημειώνοντας την απροθυμία της Fed να ανακοινώσει δημόσια έναν στόχο για την ημερομηνία λήξης του προγράμματός της. «Η Fed έχει κάνει την πιο επιτυχημένη έξοδο, επομένως είναι το παράδειγμα που πρέπει να μελετήσουμε. Το σημαντικό είναι να μη δεσμεύεσαι εκ των προτέρων και να προχωράς πολύ σταδιακά», δήλωσε μία πηγή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.