Quantcast
Σε υψηλό σχεδόν δύο μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Σε υψηλό σχεδόν δύο μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλό σχεδόν διμήνου ανήλθαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα καθώς οι επενδυτές στράφηκαν προς τις μετοχές τεχνολογίας ύστερα από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ από τις ΗΠΑ.

Στις 10:42 ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% και οδεύει προς την τέταρτη συνεχή εβδομάδα κερδών. Ο γερμανικός DAX κατέγραφε τη μεγαλύτερη άνοδο ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωνε υποαπόδοση εξαιτίας της ισχυρής στερλίνας.

Ο τεχνολογικός κλάδος ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 11 Νοεμβρίου καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ενθαρρυντικά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη που ανακοινώθηκαν από αμερικανικές εταιρίες μικροκυκλωμάτων.

Οι τηλεπικοινωνίες ήταν ο μοναδικός κλάδος στο ‘κόκκινο’ μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τη Vodafone, τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κινητής τηλεφωνίας, και τη σκανδιναβική εταιρία τηλεπικοινωνιών Telia. Η μετοχή της Vodafone σημείωσε πτώση 1,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν εννέα μηνών ενώ της Telia υποχώρησε κατά 4%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.