Quantcast
Nomura: Οι επενδυτές θα στραφούν στα ελληνικά και τα ιταλικά ομόλογα - enikonomia.gr
share

Nomura: Οι επενδυτές θα στραφούν στα ελληνικά και τα ιταλικά ομόλογα

δημοσιεύτηκε:

Τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια ανά τον κόσμο ενδέχεται να στραφούν σε αγορές ελληνικών και ιταλικών κρατικών τίτλων καθώς αυτοί γίνονται διαρκώς ελκυστικότεροι λόγω της υποχώρησης των αποδόσεων, είπε ο στρατηγικός αναλυτής της Nomura Asset Management στο Τόκιο, Σιγκέκι Σακάκι.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο αναλυτής επισημαίνει ότι τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας πρέπει να παρακολουθούνται με μεγάλη προσοχή, ωστόσο η χώρα έχει πραγματοποιήσει τεράστιες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις μετά την οικονομική κρίση και οι τομείς αυτοί έχουν βελτιωθεί. Στην Ιταλία υφίστανται πολιτικοί κίνδυνοι, όμως η κατάσταση δεν θα επιδεινωθεί μέχρι του σημείου να τεθεί ζήτημα αποχώρησης από την Ευρωζώνη.

Οι επενδυτές θα εξακολουθήσουν να ρίχνουν χρήματα στην Ιταλία, όσο τα κρατικά ομόλογα προσφέρουν δελεαστικές αποδόσεις έναντι των γερμανικών. Τα ισπανικά και γαλλικά ομόλογα έχουν γίνει λιγότερο ελκυστικά επειδή τα spreads έχουν μειωθεί πολύ. Ωστόσο οι Ιάπωνες επενδυτές θα συνεχίσουν σε κάποιο βαθμό να τα αγοράζουν, επειδή θέλουν να τοποθετηθούν στην Ευρώπη και οι τίτλοι ενέχουν σχετικά χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.