Quantcast
Σε νέο ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Σε νέο ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Με τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για την ελκυστικότητα των ελληνικών ομολόγων στα μάτια των επενδυτών συμπίπτει η νέα θετική πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Σήμερα οι αποδόσεις κινούνται σε νέα ιστορικά χαμηλά και συγκεκριμένα η απόδοση του 10ετούς καταγράφει νέα πτώση της τάξεως του 3,99% στα επίπεδα του 1,27%.


Οι αποδόσεις του επταετούς και του πενταετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου υποχωρούν επίσης σε νέο ιστορικό ναδίρ του 0,93% και 0,57% αντίστοιχα.

Η έγκριση του σχεδίου “Ηρακλής” για την επίσπευση των προσπαθειών μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις τράπεζες έχουν συμβάλει καθοριστικά στην επενδυτική “όρεξη”.

Τα θετικά σχόλια επενδυτικών οίκων και οίκων αξιολόγησης τόσο για τις πρωτοβουλίες στον τραπεζικό κλάδο όσο και για τις κινήσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο της φορολογίας έρχονται να «κουμπώσουν» σε ένα διεθνές περιβάλλον που ευνοεί τα μέγιστα τις τοποθετήσεις σε κρατικό χρέος και ειδικά σε ομόλογα.


Οι επενδυτές προεξοφλούν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poors την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης έχει διατηρήσει αμετάβλητη την αξιολόγησή του για τη χώρα από τον περασμένο Ιούλιο, πριν την έξοδο από τα μνημόνια.

Επίσης δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η αναβάθμιση από τον καναδικό οίκο DBRS την 1η Νοεμβρίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.