Quantcast
Μεγάλη μείωση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου - enikonomia.gr
share

Μεγάλη μείωση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου

δημοσιεύτηκε:

Άνοδος των τιμών σημειώθηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, μετά από το πτωτικό σερί των προηγούμενων ημερών, με αποτέλεσμα τη μείωση των αποδόσεων τους.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε έως το 1,25% από το 1,35% που κυμαίνονταν χθες, ενώ στη συνέχεια αυξήθηκε στο 1,27%, λόγω της κατοχύρωσης κερδών από μέρους των επενδυτών. Στα επίπεδα του 0,40% από 0,47% υποχώρησε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου.

Στην εγχώρια αγορά, το θετικό κλίμα αποδίδεται τόσο στην πρόθεση της ΕΚΤ να αυξήσει το όριο που έχει επιβάλει στις αγορές ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από τις ελληνικές τράπεζες όσο και στη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει εντός του νέου έτους σε νέα αποπληρωμή μέρους των δανείων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, βελτιώνοντας έτσι περαιτέρω τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η Ελλάδα εξετάζει την πρόωρη αποπληρωμή και άλλων δανείων του ΔΝΤ το επόμενο έτος για να απαλλαχθεί από το ακριβό χρέος της, προσθέτοντας ότι «η νέα πρόωρη αποπληρωμή θα πρέπει να φθάνει έως ένα συγκεκριμένο ποσό που θα επιτρέπει στο ΔΝΤ να διατηρήσει την παρουσία του στην Ελλάδα έως το τέλος της περιόδου μεταμνημονιακής εποπτείας».

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 45 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 37 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.