Quantcast
Πετρέλαιο: Εκτινάχθηκαν οι τιμές μετά τα δημοσιεύματα για φάρμακο κατά του κορονοϊού - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Εκτινάχθηκαν οι τιμές μετά τα δημοσιεύματα για φάρμακο κατά του κορονοϊού

δημοσιεύτηκε:

“Εκτινάχθηκαν” περισσότερο από 3% οι τιμές του πετρελαίου, μετά τα δημοσιεύματα ότι βρέθηκε αποτελεσματικό φάρμακο κατά του κορονoϊού.

Οι προθεσμιακές τιμές τόσο του μπρεντ όσο και του αμερικανικού αργού (WTI) αυξήθηκαν πάνω από 3% το πρωί. Στις 11.47 (ώρα Ελλάδας), η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο κατά 1,44 δολάρια ή 2,6% στα 55,40 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 1,19 δολάρια ή 2,4% στα 50,80 δολάρια.

Η κινεζική ημερήσια εφημερίδα Chankiang ανέφερε ότι μία ερευνητική ομάδα στο πανεπιστήμιο της Τζετζιάνγκ ανακάλυψε δύο νέα φάρμακα που μπορούν να «καταστείλουν τον κοροναϊό». To Sky News μετέδωσε ότι Βρετανός επιστήμονας έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στον αγώνα δρόμο για ένα εμβόλιο, μειώνοντας μέρος του συνήθους χρόνου δημιουργίας του από 2-3 χρόνια σε μόνο 14 ημέρες. Η δημιουργία του εμβολίου θα γίνει πολύ αργά για τον σημερινό ιό, αλλά η πρόοδος θα έχει καθοριστική σημασία αν υπάρξει και άλλη έξαρση, ανέφερε το Sky News.

Η επιβράδυνση της οικονομίας, λόγω της έξαρσης του ιού, αναμένεται όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, να μειώσει την παγκόσμια ζήτηση το 2020 κατά 300.000 – 500.000 βαρέλια την ημέρα, σχεδόν το 0,5% της παγκόσμιας ζήτησης, δήλωσε στέλεχος της BP χθες. «Η (κινεζική) οικονομία θα εξασθενήσει για κάποιο χρονικό διάστημα στο μέλλον καθώς οι καραντίνες, η κοινωνική απομάκρυνση και οι περιορισμοί στα ταξίδια θα διατηρούνται», δήλωσε αναλυτής της BNP Paribas στο Reuters, προσθέτοντας: «Καθώς, όμως, οι χρηματοπιστωτικές αγορές προεξοφλούν τις εξελίξεις, μπορεί να δει κανείς πως ευνοϊκές ειδήσεις όσον αφορά πιθανές ιατρικές λύσεις ή ενδείξεις ότι έχουμε φτάσει σε σημείο καμπής στην έξαρση του ιού, είναι πιθανόν να ερμηνευθούν θετικά».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.