Quantcast
Σε νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου - enikonomia.gr
share

Σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

δημοσιεύτηκε:

Σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ υποχώρησε η απόδοση
του 10ετούς ελληνικού ομολόγου
μετά τη δήλωση της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ότι “εάν η κατάσταση στην ελληνική οικονομία συνεχίσει έτσι να βελτιώνεται και με βάση τα κριτήρια που εφαρμόζουμε σε όλες αυτές τις αγορές, είμαι αρκετά πεπεισμένη ότι τα ελληνικά ομόλογα θα γίνουν και αυτά επιλέξιμα”.



Όπως αναφέρει το investing.com, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε στο 1,07% υποχωρώντας επιπλέον πέντε μονάδες βάσης μετά τα επίπεδα που σημείωσε την Πέμπτη. Η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε στο 0, 319%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης υποχωρούσαν σήμερα, καθώς η διάθεση ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές μειώθηκε, με την αύξηση των κρουσμάτων από τον κορονοϊό να ενισχύουν τα στοιχεία ενεργητικού που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

Οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων υποχωρούσαν 2 μονάδες βάσης, με τον δείκτη αναφοράς της Γερμανίας (το 10ετές γερμανικό ομόλογό της ή bund) να διαμορφώνεται στο -0,38%. To bund είναι σε τροχιά να καταγράψει τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση εδώ και ένα μήνα, με τις αποδόσεις του να έχουν αυξηθεί έξι μονάδες βάσης στην εβδομάδα, καθώς οι κινεζικές Αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα για να άρουν την πίεση από την οικονομία της χώρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.