Quantcast
Στο χαμηλότερο επίπεδο ενός μήνα υποχώρησε το ευρώ - enikonomia.gr
share

Στο χαμηλότερο επίπεδο ενός μήνα υποχώρησε το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Στο χαμηλότερο επίπεδο ενός μήνα υποχώρησε σήμερα το ευρώ μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη σχεδόν σταμάτησε λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέβαλαν οι κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού.

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε 0,6% στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Μαρτίου, καθώς ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης PMI της εταιρίας IHS Markit για την Ευρωζώνη, που αντανακλά την κατάσταση του μεταποιητικού τομέα και του τομέα υπηρεσιών, βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισε η έρευνα το 1998.

Η ισοτιμία διαμορφωνόταν στα 1,07795 δολάρια, με τους επενδυτές να αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου των ηγετών της ΕΕ για την αντίδραση στην οικονομική αναταραχή που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε 0,6% έναντι της στερλίνας στις 87,7240 πένες, με το βρετανικό νόμισμα να καταγράφει κέρδη ακόμη και μετά τα προκαταρκτικά στοιχεία του δείκτη PMI Απριλίου για τη Βρετανία, ο οποίος ήταν πολύ χαμηλότερος και από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.