Quantcast
Wall Street: Ψαλίδισμα των κερδών μετά τις δηλώσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Wall Street: Ψαλίδισμα των κερδών μετά τις δηλώσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Μάιο, ενισχύοντας την αισιοδοξία για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.
Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 69 μονάδων ή 0,4% στις 18.069 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,3% και διαμορφώθηκε στις 2.112 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αυξήθηκε 0,2% στις 5.088 μονάδες.
Ενδοσυνεδριακά, ο Dow είχε σημειώσει άνοδο έως και 109 μονάδες, αλλά αυτή ψαλιδίστηκε μετά τη δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΔΝΤ ότι η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα σταμάτησε λόγω αδυναμίας να επιτευχθεί πρόοδος.
Μείωση των κερδών σημειώθηκε και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,6%, ενώ προηγουμένως κέρδιζε έως 1,2% και ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,7% έναντι προηγούμενων κερδών 1,1%.
Οι μετοχές στηρίχθηκαν από την αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Μάιο κατά 1,2%, με αιχμή τις πωλήσεις αυτοκινήτων και φυσικού αερίου, ενώ αύξηση καταγράφηκε σε όλες τις κατηγορίες, με εξαίρεση τον τομέα της υγείας και της προσωπικής περιποίησης.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.