Quantcast
Wall Street: Κέρδη 1,9% για τον S&P σήμερα - Απώλειες 7% στο τρίτο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Wall Street: Κέρδη 1,9% για τον S&P σήμερα – Απώλειες 7% στο τρίτο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street την τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, αλλά έκλεισε το τρίτο τρίμηνο με τη χειρότερη επίδοση από το 2011.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 1,5% στις 16.284 μονάδες. Μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν ο S&P 500 και ο Nasdaq (1,9% και 2,3%, αντίστοιχα). Ο S&P υποχώρησε 7% περίπου στο τρίτο τρίμηνο. 

Οι κλάδοι που είχαν σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες στο τελευταίο τρίμηνο, κατέγραψαν σήμερα κέρδη. Τα οικοδομικά υλικά, τη ενέργεια και οι φαρμακευτικές εταιρείες του δείκτη S&P 500 κατέγραψαν διψήφια ποσοστά πτώσης στο τρίτο τρίμηνο, αλλά σήμερα οι ενεργειακές εταιρείας και οι εταιρείες οικοδομικών υλικών σημείωναν άνοδο 1,4% πριν το κλείσιμο της αγοράς, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες αυξάνονταν 1,2%.
Ο δείκτης βιοτεχνολογίας του Nasdaq, ο οποίος έκανε βουτιά περίπου 16% τον περασμένο μήνα, αυξάνονταν σήμερα 1,6%.
Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία και την Ευρώπη κατέγραφαν ισχυρά κέρδη. Ο Stoxx Εurope 600 αυξήθηκε 2,5%, αλλά σημείωσε τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοση από το τρίτο τρίμηνο του 2014.
«Οι χρηματιστές απλά αγοράζουν σήμερα, ελπίζοντας ότι το τέλος του έτους θα είναι καλύτερο από τα τρία προηγούμενα τρίμηνα», δήλωσε χρηματιστής στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι οι όγκοι των συναλλαγών ήταν χαμηλότεροι από τους συνήθεις στην τελευταία συνεδρίαση του τριμήνου.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.