Quantcast
Wall Street: Με άνοδο 1,3% έκλεισε ο Dow Jones - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με άνοδο 1,3% έκλεισε ο Dow Jones

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλα κέρδη σήμερα για την Wall Street, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι τα πρόσφατα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία περιορίζουν τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων φέτος από τη Fed.

Ο δείκτης Dow Jones αυξήθηκε 1,3% στις 17.142 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 1,5% και 1,8%, αντίστοιχα.

Η άνοδος της Wall ακολούθησε τα ράλι που έκαναν τα χρηματιστήρια στην Ασία και την Ευρώπη, μετά τα υποτονικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες, μειώνοντας περαιτέρω τις προσδοκίες αύξησης σύντομα των αμερικανικών επιτοκίων. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών αυξήθηκε 1,5% και ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei κατά 1,2%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, που ανακοινώθηκαν σήμερα, έδειξαν ότι οι τιμές μειώθηκαν 0,2% τον Σεπτέμβριο, αν και ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε 0,2% σε σχέση με τον Αύγουστο και 1,9% σε ετήσια βάση.

Η μετοχή της Valeant Pharmaceuticals International μειώθηκε 7,9% μετά την ανακοίνωση από την εταιρεία ότι έλαβε αίτημα από την ομοσπονδιακή εισαγγελία να καταθέσει σε έρευνα σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων της.

Πηγή: WSJ

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.