Quantcast
Χρηματιστήριο: Χωρίς απώλειες έκλεισε η εβδομάδα - "Σωσίβιο" οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις - enikonomia.gr
share

Χρηματιστήριο: Χωρίς απώλειες έκλεισε η εβδομάδα – “Σωσίβιο” οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις

δημοσιεύτηκε:

Με ήπια υποχώρηση 0,45% έκλεισε το Χρηματιστήριο την εβδομάδα που τελειώνει.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης η αγορά «βυθίστηκε» σε νέα χαμηλά έτους και νέα χαμηλά 16 και πλέον μηνών (779,68 μονάδες), για να πάρει «ανάσα» στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδος και να επανέλθει πάνω από τα επίπεδα των 800 μονάδων.

Η ανοδική αντίδραση των διεθνών αγορών, αλλά και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού με τις οποίες απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές, έδωσαν «ανάσα» στην αγορά.

Το ερώτημα είναι εάν η αγορά έχει δει τα χαμηλά της ή η άνοδος των δύο τελευταίων ημερών είναι ένα «διάλειμμα» στη μείωση του ρίσκου, η οποία έχει ροκανίσει τις αποτιμήσεις, με την JP Morgan πάντως να δηλώνει ότι είναι «φθηνό» το ελληνικό Χρηματιστήριο, από τα πιο «φθηνά» στην Ευρώπη.

Η αγορά στρέφει τώρα την προσοχή της στη σημερινή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, με αρκετούς ξένους επενδυτικούς οίκους, όπως η Morgan Stanley, να «ποντάρουν» στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 802,16 μονάδες, έναντι 805,79 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας πτώση 0,45%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 10,21%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 0,44% και από τις αρχές του 2022 καταγράφει πτώση 10,60%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με άνοδο 1,56% και από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 12,55%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 2,28%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 15,78%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας διαμορφώθηκε στα 360,494 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 72,099 εκατ. ευρώ, από 57,989 εκατ. ευρώ της περασμένης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή αυξήθηκε κατά 346 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 59,183 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους είναι μειωμένη κατά 6,909 δισ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.