Quantcast
Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον Dow Jones - enikonomia.gr
share

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον Dow Jones

δημοσιεύτηκε:

Με μικρή άνοδο έκλεισε η Wall Street, μετά από μία ακόμη συνεδρίαση μεγάλων διακυμάνσεων, με τους επενδυτές να περιμένουν τα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση.

Ο δείκτης Dow Jones αυξήθηκε 0,5% στις 16.417 μονάδες. Κέρδη 0,2% για τον S&P 500 και 0,1% για τον Nasdaq.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιανουαρίου περισσότερο από ότι ανέμεναν οικονομολόγοι που είχαν ρωτηθεί από την Wall Street Journal.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδας, δείχνοντας ότι η αγορά εργασίας μπορεί να χαλαρώνει σταδιακά μετά τη μεγάλη αύξηση της απασχόλησης τον Δεκέμβριο.

Η εξασθένηση της αγοράς εργασίας συμβαίνει σε μία περίοδο που οι επενδυτές αμφέβαλαν για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Ενώ ο μεταποιητικός τομέας ήταν αδύναμος και τα στελέχη των επιχειρήσεων διαμηνύουν ότι οι πωλήσεις το 2016 μπορεί να συνεχίσουν να είναι υποτονικές, η αύξηση της απασχόλησης αποτελούσε ένα φωτεινό σημείο. Εάν αυτό δεν ισχύει πλέον, οι ανησυχίες των επενδυτών θα αυξηθούν κατά πολύ.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχώρησε σήμερα κατά 0,6% στα 32,09 δολάρια το βαρέλι.
Οι μετοχές μεγάλων τραπεζών, πρώτων υλών και βιομηχανικών εταιρειών, που είχαν μεγάλες απώλειες έως τώρα φέτος, ήταν από τις πιο κερδισμένες σήμερα.

Μερικοί επενδυτές ανέφεραν ότι η υποχώρηση του δολαρίου χθες φόβισε παράγοντες της αγοράς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,2%, υπό το βάρος της πτώσης της μετοχής της Credit Swisse Group κατά 11%, αφού ανακοίνωσε ζημιές για το τέταρτο τρίμηνο.

 

Πηγή: Wall Street Journal

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.