Quantcast
Wall Street: Έκλεισε πτωτικά εν μέσω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε πτωτικά εν μέσω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά έκλεισε σήμερα η Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση δύο ημερών από τον Φεβρουάριο, εν μέσω υποτονικών εταιρικών αποτελεσμάτων και λίγων ενδείξεων ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας ενισχύεται.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,3% στις 17.774 μονάδες. Απώλειες 0,5% για τον S&P 500, που υποχώρησε 1,3% τη εβδομάδα και 0,6% για τον Nasdaq, ο οποίος υποχώρησε 2,7% σε εβδομαδιαία βάση. Τον Απρίλιο, ο Dow και ο S&P 500 αυξήθηκαν 0,5% και 0,3%, αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,9%.

Οι μετοχές ανέκαμψαν σημαντικά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης και ο S&P 500 περιόρισε περισσότερο από το μισό τις απώλειες που είχε νωρίτερα. Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων ώθησαν προς τα κάτω την αγορά, με τη μετοχή της Gilead Sciences να υποχωρεί 9%, αποτελώντας το μεγαλύτερο βάρος για τον S&P 500, καθώς τα κέρδη της ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων. Η μετοχή της Apple υποχώρησε για έβδομη συνεδρίαση, μία ημέρα μετά τη δήλωση του μεγαλοεπενδυτή Carl Icahn ότι πούλησε το μερίδιό του στην εταιρείας. Η μετοχή της Amazon.com αυξήθηκε, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.