Quantcast
Eυρωπαϊκά Xρηματιστήρια: Πτώση 1,5% - Απώλειες πάνω από 1% ο Dow Jones - enikonomia.gr
share

Eυρωπαϊκά Xρηματιστήρια: Πτώση 1,5% – Απώλειες πάνω από 1% ο Dow Jones

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Wall Street σημειώνουν σημαντικές απώλειες σήμερα, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση και η αναπάντεχη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας προκάλεσε εκνευρισμό στους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 υποχωρούσε 1,5%, σε χαμηλό επίπεδο τριών εβδομάδων, με τη γερμανική τράπεζα Commerzbank να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση μετά τη βουτιά των κερδών της, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών λόγω των αδύναμων στοιχείων για τις κινεζικές βιομηχανίες. Πτώση 3,5% κατέγραφε και ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς.

Οι αμερικανικές μετοχές έχαναν τα χθεσινά κέρδη τους, με τον Dow Jones να σημειώνει απώλειες 190 μονάδων ή 1,06% στις 17.701 μονάδες. Απώλειες 1,14% για τον S&P 500, ενώ στα χθεσινά επίπεδα κινείτο ο Nasdaq. Η πτώση των τιμών του πετρελαίου οδήγησε τον ενεργειακό δείκτη του S&P 500 σε απώλειες πάνω από 2,3%, ενώ ο δείκτης των χρηματοπιστωτικών μετοχών μειώθηκε πάνω από 2%.
Η δραστηριότητα των κινεζικών μεταποιητικών επιχειρήσεων μειώθηκε τον Απρίλιο, για 14ο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα ιδιωτικής εταιρείας. Τα στοιχεία της έρευνας συνέβαλαν στην πτώση των τιμών του πετρελαίου, λόγω ανησυχιών για τη ζήτηση, δεδομένης της βαρύτητας που έχει η Κίνα για τις εισαγωγές αργού.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.