Quantcast
Wall Street: Έκλεισε ανοδικά χάρη στα κέρδη των μεταλλευτικών εταιρειών - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε ανοδικά χάρη στα κέρδη των μεταλλευτικών εταιρειών

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, χάρη στα κέρδη των μεταλλευτικών εταιρειών και βιομηχανικών κλάδων.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 80 μονάδων ή  0,45%, στις 17.741 μονάδες, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης σημείωνε απώλειες έως και 80 μονάδων. Ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,3% και ο Nasdaq κέρδη 0,4%. 

Οι αμερικανικές μετοχές δυσκολεύονται να αποκτήσουν δυναμική μετά από το ράλι των τελευταίων μηνών, υπό το βάρος των υποτονικών οικονομικών στοιχείων, των διακυμάνσεων των τιμών του πετρελαίου και της διαφαινόμενης μείωσης των εταιρικών κερδών για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ο Dow Jones εκτινάχθηκε σχεδόν 16% στο διάστημα από τις 11 Φεβρουαρίου, όταν είχε υποχωρήσει στο χαμηλό έτους, έως τις 20 Απριλίου, όταν έφθασε στο υψηλό του 2016. Από τότε, ο Dow έχει μειωθεί σχεδόν 2%.

Με δεδομένο «το μέγεθος του ράλι που σημειώθηκε από τα χαμηλά στα μέσα Φεβρουαρίου, μία μικρή προσαρμογή είναι αναμενόμενη», δήλωσε ο υπεύθυνος επενδύσεων της HPM Partners.

Οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών σημείωναν τα μεγαλύτερα κέρδη στον S&P 500, καταγράφοντας άνοδο 0,9%, ενώ οι βιομηχανικές μετοχές αυξάνονταν 0,8%.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Αμερικανοί εργοδότες δημιούργησαν 160.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, λιγότερες από τις 205.000 θέσεις που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων επτά μηνών, που προστίθεται σε μία σειρά άλλων απογοητευτικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία. Ορισμένοι επενδυτές, ωστόσο, ενθαρρύνθηκαν από την αύξηση των μισθών κατά 2,5% σε ετήσια βάση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.