Quantcast
Capital Controls: Tι εξετάζεται για νέες καταθέσεις και εισαγωγικές επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

Capital Controls: Tι εξετάζεται για νέες καταθέσεις και εισαγωγικές επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Την εξαίρεση των νέων καταθέσεων από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων θα αφορά κατά κύριο λόγο η περαιτέρω χαλάρωση των capital controls που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», το θέμα εξετάζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έχει στα χέρια του την θετική εισήγηση από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ πράσινο φως έχει δώσει και η Κομισιόν.

Με τις προωθούμενες αλλαγές κάθε ευρώ εκτός τραπεζικού συστήματος, το οποίο θα επιστρέψει στις τράπεζες, θα είναι ελεύθερο να μετακινείται χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Η απελευθέρωση δεν θα αφορά νέες καταθέσεις που προέρχονται από μισθοδοσία ή συντάξεις.

Παράαλληλα θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών για τις εισαγωγικές επιχειρήσεις. Σήμερα κάθε συναλλαγή άνω των 10.000 ευρώ απαιτεί μια «βαριά» γραφειοκρατική διαδικασία.

Με την αλλαγή θα αυξηθεί πιθανότατα στις 50.000 ευρώ. Ωστόσο η επιχείρηση θα πρέπει να είναι σε θέση, όταν της ζητηθεί, να αποδείξει ότι η συναλλαγή αφορούσε εισαγωγές αγαθών.

Από την άλλη δεν θα υπάρξει αλλαγή στο εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων των 420 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.