Quantcast
ΔΕΗ: Παράταση έως τέλος Φεβρουαρίου για τη ρύθμιση οφειλών έως 500 ευρώ - enikonomia.gr
share

ΔΕΗ: Παράταση έως τέλος Φεβρουαρίου για τη ρύθμιση οφειλών έως 500 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Παράταση μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου δίνεται για την ειδική ρύθμιση που έχει υιοθετήσει η ΔΕΗ και αφορά σε καταναλωτές οι οποίοι οφείλουν στην επιχείρηση έως και 500 ευρώ.

Σκοπός της συγκεκριμένης ρύθμισης, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, είναι το πάγωμα των οφειλών για ένα έτος και η παροχή έκπτωσης συνέπειας 10% εφόσον αποπληρώνονται κανονικά οι τρέχοντες λογαριασμοί.

Σε αυτή τη ρύθμιση μπορούν να συμμετάσχουν επίσης και οι καταναλωτές που χρωστούν περισσότερα χρήματα στην εταιρία, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Για παράδειγμα, οι καταναλωτές που έχουν οφειλές στην επιχείρηση 600 ευρώ μπορούν να δώσουν τα 100 ευρώ και τα υπόλοιπα 500 να τα διακανονίσουν σύμφωνα με τις οδηγίες. Η ρύθμιση αφορά περίπου 1.150.000 πελάτες με συνολική οφειλή περίπου 130 εκατ. ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε πως δίνεται δεύτερη ευκαιρία και για όσους πελάτες ρύθμισαν την οφειλή τους εντασσόμενοι στο «Πρόγραμμα των 36 δόσεων», αλλά στην πορεία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα η ρύθμιση να διακοπεί. Οι συγκεκριμένοι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα επανένταξης στο πρόγραμμα με το τρέχον ποσό της οφειλής και με σχετική αίτησή τους μέχρι και την ημερομηνία της παραπάνω παράτασης.

Ακόμα, για οφειλή έως 1.000 ευρώ θα υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης σε 24 μηνιαίες δόσεις χωρίς προκαταβολή. Η 1η δόση θα καταβάλλεται άμεσα.

Για οφειλή άνω των 1.000 ευρώ θα υπάρχουν δύο επιλογές, με την πρώτη να αφορά την άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και τη ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις και τη δεύτερη για άμεση καταβολή του 20% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Να σημειωθεί πως για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες θα ισχύει 10% προκαταβολή και οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.