Quantcast
Δύο διαγωνισμοί για 539 θέσεις μονίμων στο υπουργείο Δικαιοσύνης - enikonomia.gr
share

Δύο διαγωνισμοί για 539 θέσεις μονίμων στο υπουργείο Δικαιοσύνης

δημοσιεύτηκε:

Ενα βήμα πριν από την προκήρυξη βρίσκονται οι δύο πολυαναμενόμενοι διαγωνισμοί του υπουργείου Δικαιοσύνης για 539 θέσεις τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.


Ειδικότερα, τις προσεχείς ημέρες θα εκδοθούν από το Εθνικό Τυπογραφείο οι προκηρύξεις: 1Κ/2017, η οποία αφορά την πρόσληψη 404 τακτικών υπαλλήλων ειδικότητας ΠΕ Γραμματέων, και 2Κ/2017, με την οποία ξεκινούν οι διαδικασίες πρόσληψης 135 πτυχιούχων στις ειδικότητες ΠΕ Επιστήμης Υπολογιστών ή Μηχανικών Η/Υ και ΤΕ Πληροφορικής ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων.

Οι επιτυχόντες θα κληθούν να στελεχώσουν Εφετεία, Ειρηνοδικεία, Πρωτοδικεία, Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών, Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία, Πταισματοδικεία, αλλά και τον Αρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας και τη Γενική Επιτροπεία Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.

Εκτός από τους ανά ειδικότητα τίτλους σπουδών, στα κριτήρια βάσει των οποίων θα μοριοδοτηθούν οι υποψήφιοι περιλαμβάνονται τα πιστοποιητικά χειρισμού Η/Υ, η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, αλλά και η προϋπηρεσία τουλάχιστον δύο ετών στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών ή στη διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων επικοινωνίας, αλλά και οι άδειες άσκησης επαγγέλματος μηχανικού αντίστοιχης με τον τίτλο σπουδών ειδικότητας. Επίσης, θα «μετρήσει» η εντοπιότητα, για την οποία απαιτείται από τον υποψήφιο βεβαίωση μόνιμου κατοίκου των δήμων, νομών ή νησιών επιλογής του.

Ειδικές κατηγορίες

Από το σύνολο των θέσεων, 288 αφορούν άτομα με προϋπηρεσία στο αντικείμενο εργασίας. Επίσης, από άτομα με προϋπηρεσία θα καλυφθούν οι 112 συνολικά θέσεις πολυτέκνων και τέκνων τους και οι 41 θέσεις τριτέκνων. Οι υπόλοιπες ειδικές θέσεις εντοπίζονται στην προκήρυξη των 404 Γραμματέων. Πρόκειται για δύο θέσεις με εμπειρία στις κατηγορίες Παλιννοστούντων Ποντίων και Ομογενών, ενώ στην κατηγορία Ελλήνων της Μουσουλμανικής Μειονότητας αντιστοιχεί μία θέση με εμπειρία και μία άνευ.

Ας σημειωθεί ότι τις θέσεις αυτές μπορούν να τις συμπεριλάβουν στις προτιμήσεις τους και οι υποψήφιοι χωρίς την αντίστοιχη ιδιότητα του πολυτέκνου, τέκνου πολυτέκνου, παλιννοστούντος Πόντιου ομογενούς, παλιννοστούντος ομογενούς ή άλλης κατηγορίας, δεδομένου ότι εάν οι θέσεις αυτές δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τις προαναφερόμενες ιδιότητες, θα καλυφθούν από υποψηφίους χωρίς αυτές.

Ορισμένοι από τους βασικούς τίτλους που πρέπει να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι οι εξής:

• Πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας ή Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών ή Βαλκανικών Σπουδών ή Δημόσιας Διοίκησης ή Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης ή Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (προκήρυξη 1Κ/2017).

• Πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ Πληροφορικής ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική (προκήρυξη 2Κ/2017).

• Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος ΤΕΙ Πληροφορικής ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων ή Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης ή Διαχείρισης Πληροφοριών ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων ή Βιομηχανικής Πληροφορικής ή Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων (προκήρυξη 2Κ/2017).

Πηγή: Έθνος



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.