Quantcast
Υπεγράφησαν 176 συμβάσεις επαγγελματιών υγείας για τη διαχείριση του προσφυγικού - enikonomia.gr
share

Υπεγράφησαν 176 συμβάσεις επαγγελματιών υγείας για τη διαχείριση του προσφυγικού

δημοσιεύτηκε:

Υπεγράφησαν οι πρώτες 176 συμβάσεις επαγγελματιών υγείας, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, που αναλαμβάνει καθήκοντα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «PHILOS».

Το πρόγραμμα αφορά ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση Υγείας για την προσφυγική κρίση, το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων το προσωπικό αυτό αναλαμβάνει καθήκοντα σε καθορισμένα νοσοκομεία, στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, στα κέντρα μεταναστών και προσφύγων, στο Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείου Υγείας, στις Υγειονομικές και Διοικητικές Περιφέρειες, καθώς και στην κεντρική υπηρεσία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων τόνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η “διαχείριση του προσφυγικού, ξεπερνά τις αντοχές μιας χώρας και είναι ένα πρόβλημα, το οποίο αφορά όλη την Ευρώπη. Η χώρα μας σε μια δύσκολη συγκυρία, σε μια περίοδο φτωχοποίησης, σε μια περίοδο δημοσιονομικής επιτροπείας, μπόρεσε με ευαισθησία, με ανθρωπιά και με αξιοπρέπεια να διαχειριστεί αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Υπήρξε καλή επιδημιολογική παρακολούθηση των όποιων κρουσμάτων λοιμώξεων εμφανίστηκαν, υπήρξαν οι έγκαιρες παρεμβάσεις στο επίπεδο της πρόληψης και κυρίως του εμβολιασμού του παιδικού πληθυσμού και νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο και προστατέψαμε αυτόν καθαυτόν τον προσφυγικό πληθυσμό αλλά και θωρακίσαμε τη δημόσια υγεία στη χώρα μας”.

Στο μήνυμα του προς τους επαγγελματίες Υγείας ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος επεσήμανε ότι “η ανάληψη καθηκόντων από εσάς σηματοδοτεί μια ποιοτική αλλαγή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των προσφύγων και των μεταναστών. Μας δίνει τη δυνατότητα αυτό που ονειρευτήκαμε που βάλαμε στα χαρτιά σαν Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την υγεία των προσφύγων και των μεταναστών, αυτό για το οποίο έχουμε τιμηθεί ήδη στο εξωτερικό με πολύ θετικά σχόλια να μπορεί να γίνει όπως το ονειρευόμαστε”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.