Quantcast
Πετρόπουλος: Όσοι αμείβονται με «τίτλο κτήσης» δεν θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος: Όσοι αμείβονται με «τίτλο κτήσης» δεν θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών

δημοσιεύτηκε:

Σε σημερινή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Β. Κεγκέρογλου, ο Υφυπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κος Πετρόπουλος ανέφερε ότι, όσοι αμείβονται για περιστασιακή απασχόληση με τίτλο κτήσης (πρώην επαγγελματική δαπάνη) δεν θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών και δεν θα αναγράφονται στην Α.Π.Δ. «Υπόχρεοι καταβολής εισφορών είναι όσοι ήταν και πέρυσι», είπε χαρακτηριστικά.

Τα ειδοποιητήρια εισφορών για όσους έχουν παράλληλη ασφάλιση θα αναρτηθούν αν όχι αυτήν την εβδομάδα, το αργότερο την επόμενη.

Για τους δικηγόρους ανέφερε ότι, αυτοί δεν εμπίπτουν στη διάταξη για τα «μπλοκάκια» διότι είναι δημόσιοι λειτουργοί.

Επίσης ανέφερε ότι, σε περίπτωση που κάποιος ασφαλίζεται βάσει του άρθρου 39 (π.χ. ιατρός) και παράλληλα ο ίδιος έχει και εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα, τότε για την αγροτική δραστηριότητα δεν θα εφαρμόζεται το κατώτατο όριο, αλλά θα υπολογίζονται εισφορές βάσει του πιθανού κέρδους που προκύπτει από την αγροτική δραστηριότητα.

Τέλος, για το θέμα των μερισμάτων τόνισε ότι, μερίσματα που αφορούν σε κεφαλαιουχική απόδοση δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του ΕΦΚΑ και συνεπώς δεν έχουν εισφορές, ενώ αν αποτελούν μερίδιο από τα κέρδη της δραστηριότητας, τότε εμπίπτουν στον ΕΦΚΑ.

Πηγή: Taxheaven

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.