Quantcast
Σε 120 δόσεις η ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία - enikonomia.gr
share

Σε 120 δόσεις η ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία

δημοσιεύτηκε:

Tη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή για διάστημα 10 ετών, με την ελάχιστη καταβολή να διαμορφώνεται στα 50 ευρώ θα έχουν όσοι έχουν οφειλές από 20.000 έως 50.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο αριθμός και το ύψος των δόσεων καταβολής του ποσού που θα προσδιορίζεται στη σύμβαση αναδιάρθρωσης για την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο θα καθορίζονται με κριτήρια, τη μηνιαία δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη, τη μέγιστη διάρκεια της ρύθμισης και τον υπολογισμό της καθαρής παρούσας αξίας.

Σε περίπτωση που στη σύμβαση αναδιάρθρωσης προβλέπεται διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο, θα γίνεται κατά σειρά παλαιότητας, από την παλαιότερη οφειλή προς τη νεότερη, με κριτήριο τον χρόνο καταχώρισης της οφειλής στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων και όχι τον χρόνο λήξης της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, εφάπαξ ή σε δόσεις.

Μάλιστα, επί των οφειλών προς το Δημόσιο που θα ρυθμίζονται δεν θα υπολογίζονται περαιτέρω τόκοι ή προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.