Quantcast
Διαβεβαιώσεις για καταβολή των δεδουλευμένων στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων - enikonomia.gr
share

Διαβεβαιώσεις για καταβολή των δεδουλευμένων στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

δημοσιεύτηκε:

Σε ενέργειες για την καταβολή των δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Ειδικότερα, σχετικά με το πρόβλημα της μη καταβολής δεδουλευμένων σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε ΚΗΦΗ που έχουν ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020, η κ. Φωτίου δηλώνει τα εξής: «Το υπουργείο επικοινώνησε με όλες τις Περιφέρειες όπου εντοπίζονται προβλήματα. Από όλες τις Περιφέρειες δόθηκε η διαβεβαίωση ότι οι διαχειριστικές αρχές των ΠΕΠ έχουν ήδη διασφαλίσει όλους τους αναγκαίους πόρους και έχουν ολοκληρώσει από πλευράς τους τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πιστωθούν, κατανεμηθούν ή αποσταλούν στα Περιφερειακά Ταμεία τα κονδύλια που πρέπει να εκταμιεύσουν οι δικαιούχοι των πράξεων των ΚΗΦΗ για την πληρωμή των εργαζομένων τους.

Επομένως, εναπόκειται στους φορείς υλοποίησης των δομών αυτών (δήμοι, νομικά τους πρόσωπα, κοινωφελείς επιχειρήσεις, κλπ) να εκταμιεύσουν αμέσως τα χρήματα που τους έχουν πιστωθεί ή να ζητήσουν να τους πιστωθούν, όσα δικαιούνται».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.