Quantcast
Εγκρίθηκε η μεταφορά 12 εκ. ευρώ για τη δεύτερη δόση του "Βοήθεια στο Σπίτι" - enikonomia.gr
share

Εγκρίθηκε η μεταφορά 12 εκ. ευρώ για τη δεύτερη δόση του “Βοήθεια στο Σπίτι”

δημοσιεύτηκε:

Εγκρίθηκε η μεταφορά του ποσού των 12 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) για την κάλυψη της δεύτερης δόσης που αφορά στο 30% του εκτιμώμενου συνολικού ποσού των 40 εκατ. ευρώ που αναλογεί στο ΑΚΑΓΕ για τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που παρασχέθηκαν και θα παρασχεθούν για την περίοδο από 1.1.2017 έως 31.12.2017 στους συνταξιούχους των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημοσίου.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) την οποία υπογράφουν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η μεταφορά του ποσού στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα γίνει από τον Λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης-Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος (αρ. λογ. 261 45 156 ), με έκδοση επιταγής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 της αριθμ. Φ.80000/οικ. 12445/2646/10.8.2012 (Β΄ 2371) Κοινής Απόφασης των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Οικονομικών «Κανονισμός Οικονομικής Οργάνωσης και Λογιστικής Λειτουργίας του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ)».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.