Quantcast
Υπ. Υγείας: 22.678 αιτήσεις για την προκήρυξη πρόσληψης 2.868 ατόμων - enikonomia.gr
share

Υπ. Υγείας: 22.678 αιτήσεις για την προκήρυξη πρόσληψης 2.868 ατόμων

δημοσιεύτηκε:

Συντάχθηκαν αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των αιτήσεων και δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα tomy.moh.gov.gr, οι Πίνακες Κατάταξης των υποψηφίων γιατρών και λοιπού προσωπικού για τις 2.868 θέσεις στις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Το επόμενο στάδιο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, είναι ο έλεγχος των δικαιολογητικών από τις Υγειονομικές Περιφέρειες, από όπου και θα καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες προσληπτέων. Επί των Προσωρινών Πινάκων Προσληπτέων, οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα ένστασης.

Η όλη διαδικασία της προκήρυξης, καθώς επίσης και τα κριτήρια μοριοδότησης, ελέγχθηκαν διεξοδικά από το ΑΣΕΠ, το οποίο ενέκρινε την προκήρυξη.

Συνολικά υποβλήθηκαν έως και την 8η Σεπτεμβρίου, (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας) 22.678 μοναδιαίες αιτήσεις, ως εξής:

Γενικοί γιατροί 206.

Παιδίατροι 219.

Παθολόγοι 158.

ΠΕ Νοσηλευτές 514.

ΠΕ Κοινωνικοί Λειτουργοί 757.

ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού 9.427.

ΤΕ Επισκέπτριες Υγείας 477.

ΤΕ Νοσηλευτές 2.605.

ΤΕ Κοινωνικοί Λειτουργοί 1.635

ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας 850.

ΔΕ Διοικητικοί Γραμματείς 3.580.

ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτές 2.250.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται «ότι παρά την περί του αντιθέτου εσκεμμένη φημολογία, για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ εκδήλωσε ενδιαφέρον ένας σημαντικός αριθμός γιατρών, κυρίως, στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ειδικότερα, πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιάτρων, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δυστυχώς όμως, για άλλη μια φορά παρατηρήθηκε διαχρονική δυσκολία (η οποία έχει επιδεινωθεί λόγω brain drain) να καλυφθούν με επάρκεια θέσεις στην περιφέρεια και τα νησιά. Στους λοιπούς κλάδους παρουσιάστηκε ιδιαίτερα υψηλός αριθμός αιτήσεων. Με βάση την παραπάνω εξέλιξη, αναμένεται εντός του ερχόμενου διμήνου να τεθεί σε λειτουργία μεγάλος αριθμός από τις νέες δομές».

Αντίδραση ΙΣΑ

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κάνει λόγο για «παταγώδη αποτυχία» του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επιχείρησε να θεσπίσει η κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «ο ιατρικός κόσμος, όπως ήταν αναμενόμενο, γύρισε την πλάτη του, στο συγκεντρωτικό και κρατικοδίαιτο νέο σύστημα, παρά το γεγονός ότι μαστίζεται από την υποαπασχόληση και την ανεργία».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, αναφέρει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «αντιμετώπισε τον ιατρικό κόσμο με περιφρόνηση και επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση και την ανεργία, για να δημιουργήσει ένα φθηνό σύστημα με κακοπληρωμένους εργαζόμενους».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.