Quantcast
Δεν θα κόβεται η σύνταξη σε όσους απασχολούνται για λόγους κοινωνικής επανένταξης - enikonomia.gr
share

Δεν θα κόβεται η σύνταξη σε όσους απασχολούνται για λόγους κοινωνικής επανένταξης

δημοσιεύτηκε:

Σε εφαρμογή τίθεται η συνέχιση καταβολής, χωρίς καμία απολύτως περικοπή, της σύνταξης αναπηρίας ή θανάτου και των προνοιακών ή άλλων επιδομάτων όσων προσώπων πάσχουν από αναπηρία, η οποία οφείλεται σε ψυχική πάθηση ή νοητική υστέρηση ή συμπαθολογία ψυχικής πάθησης και νοητικής υστέρησης με ποσοστό 50% και πάνω, εφόσον αναλαμβάνουν απασχόληση για λόγους ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε εφαρμογή του άρθρου 23 του Ν. 4488/2017:

• Η ανάληψη μισθωτής απασχόλησης ή η αυτοαπασχόληση των προσώπων αυτών δεν θα επηρεάζει τη σχετική κρίση αξιολόγησης περί ανικανότητας για κάθε βιοποριστική εργασία κατά τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ.

• Η κρίση πιστοποιείται με γνωμάτευση μονάδας ψυχικής υγείας του αντίστοιχου Τομέα Ψυχικής Υγείας η οποία θα ισχύει για τρία έτη.

• Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται πριν αναλάβουν εργασία ή αυτοαπασχοληθούν να το δηλώσουν στο. Ε. Φ. Κ. Α., στο Ε. Τ. Ε. Α. Ε. Π. και στις υπηρεσίες πρόνοιας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.