Quantcast
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για νέες θέσεις εργασίας - Οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για νέες θέσεις εργασίας – Οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι

δημοσιεύτηκε:

Λίγες ημέρες απομένουν για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το “Πρόγραμμα Επιχορήγησης Εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας”. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2018.

Το μέγιστο διάστημα επιχορήγησης των επιχειρήσεων είναι 14 μήνες (από 1-6-2017 έως 31-8-2018), ενώ το χρονικό διάστημα της δέσμευσης των επιχειρήσεων για διατήρηση της απασχόλησης ξεκινά την 01-9-2018, όποια και να είναι η ημερομηνία αίτησης και έγκρισης υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Έχουν προβεί στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, (σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων εργασίας που είχαν τον Μάιο του 2017), με την πρόσληψη πρώην ανέργων, το διάστημα από 1-6-2017 έως 31-5-2018, με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου πλήρους ή/και μερικής απασχόλησης.

2. Διατηρούν τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

3. Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις επιθυμούν να επιχορηγηθούν για προσλήψεις ανέργων με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου ή/και μερικής απασχόλησης σε νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018 και διατηρούν την στιγμή της αίτησης υπαγωγής, θα πρέπει να μετατρέψουν τις εν λόγω συμβάσεις σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης εντός πέντε ημερολογιακών ημερών από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.