Quantcast
Ασμάτογλου στον Realfm 97,8: Οι Έλληνες καταφεύγουν στις γειτονικές χώρες για να αγοράσουν πετρέλαιο - enikonomia.gr
share

Ασμάτογλου στον Realfm 97,8: Οι Έλληνες καταφεύγουν στις γειτονικές χώρες για να αγοράσουν πετρέλαιο

δημοσιεύτηκε:

“Οι Έλληνες πολίτες καταφεύγουν στις γειτονικές χώρες για να πάρουν πετρέλαιο” δήλωσε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου, τονίζοντας ότι “το κράτος είναι το μόνο χαμένο και από τουςειδικούς φόρους κατανάλωσης και από το ΦΠΑ”.

“Στις περιοχές που υπάρχει πολύ κρύο οι πρατηριούχοι κοιτάζουν να συμπιέσουν όσο είναι δυνατόν το κέρδος τους γιατί αυτοί οι πρατηριούχοι έχουν μία πολύ μεγάλη απειλή: τις ανοικτές πύλες με τις γειτονικές χώρες, οι οποίες έχουν πολύ χαμηλότερο ειδικό φόρο κατανάλωσης. Καταγράφεται ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες καταφεύγουν εκεί και το κράτος είναι το μόνο χαμένο και από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και από το ΦΠΑ. Όταν σε μία γειτονική χώρα το πετρέλαιο κίνησης είναι σε χαμηλότερη τιμή από το πετρέλαιο θέρμανσης, δεν είναι ελκυστικό να πάει ένας δίπλα και μαζί με τα λαχανικά που θα ψωνίσει να πάρει και πετρέλαιο; Όταν πάνω από τη δεξαμενή βάλει και ξύλα ξέρετε πόσα έχει χάσει το κράτος από το ΦΠΑ;”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Ασμάτογλου τόνισε ότι “δεν υπάρχουν παραγγελίες λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, πέρυσι είχαμε περισσότερες παραγγελίες. Η τιμή του πετρελαίου θα ξεκινήσει από το 1,15 ευρώ. Στην περιφέρεια θα ξεπεράσει το 1,20 ευρώ και υψηλότερο τίμημα θα πληρώσει η νησιωτική Ελλάδα που η τιμή του θα φτάσει στο 1,30 ευρώ. Στο κοινωνικό βοήθημα του πετρελαίου θέρμανσης είχαν διανεμηθεί 55 εκατομμύρια ευρώ και φέτος, απ’ ότι ακούμε θα είναι χαμηλότερο, υπάρχει μία ασάφεια. Αυτός που θα παραγγείλει σήμερα δεν ξέρει αν θα πάρει, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα πάρει το βοήθημα αυτό”.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.