Quantcast
Διπλασιάζεται το ποσό για επισκευές κατοικιών που καταστράφηκαν στις πυρκαγιές - enikonomia.gr
share

Διπλασιάζεται το ποσό για επισκευές κατοικιών που καταστράφηκαν στις πυρκαγιές

δημοσιεύτηκε:

Στον διπλασιασμό του ποσού της στεγαστικής συνδρομής για την επισκευή των κατοικιών που καταστράφηκαν από τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής και της Πελοποννήσου προχώρησε το υπουργείο Υποδομών.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υφυπουργού Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αυξάνεται έως τα 75.000 ευρώ το ανώτερο ύψος της στεγαστικής συνδρομής των πυρόπληκτων.

Παράλληλα, εντάσσονται στις προβλέψεις ενίσχυσης για ανακατασκευές κτιρίων κι εκείνα για τα οποία προκύπτει “υπέρμετρη δαπάνη επισκευής”. Επιπλέον ορίζεται ότι στις περιπτώσεις ανακατασκευής προσμετρώνται και αποθήκες εντός του κτιρίου αλλά και λοιποί βοηθητικοί χώροι. Με την απόφαση τροποποιείται το ανώτατο όριο συνδρομής για επισκευές στα 500 ευρώ ανά τ.μ. από 250 ευρώ ανά τ.μ.

Η αύξηση της τιμής υπολογισμού της στεγαστικής συνδρομής κρίθηκε απαραίτητη ύστερα από αρκετά σχετικά αιτήματα προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ρεαλιστικές τιμές της αγοράς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.