Quantcast
Πότε θα υποβληθούν οι βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων - Στόχος για φορολογικές δηλώσεις τον Μάρτιο - enikonomia.gr
share

Πότε θα υποβληθούν οι βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων – Στόχος για φορολογικές δηλώσεις τον Μάρτιο

δημοσιεύτηκε:

Να αρχίσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά είναι ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής πριν από μερικές εβδομάδες είχε επαφές με τους αρμόδιους φορείς ώστε να στείλουν γρήγορα τα προσυμπληρωμένα στοιχεία με σκοπό η υποβολή των δηλώσεων φέτος να εκκινήσει στο τέλος Μαρτίου.

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2018.

Οι φορολογούμενοι θα δουν και φέτος στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν στις αποδοχές τους, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2018 καθώς και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες τους και τα τεκμήρια. Πάντως το νέο στοιχείο των φετινών φορολογικών δηλώσεων αφορά στους συζύγους οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλουν χωριστά φορολογική δήλωση. Όσοι επιθυμούν κάτι τέτοιο θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Η δήλωση του ενός συζύγου είναι δεσμευτική και για τον άλλον. Θα πρέπει δε, να εξετάσουν καλά όλα τα δεδομένα για το εάν τους συμφέρει κάτι τέτοιο ή όχι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.