Quantcast
Επιδότηση ενοικίου με έξι "κλικ" - Οι αιτήσεις και τι να προσέξετε - enikonomia.gr
share

Επιδότηση ενοικίου με έξι “κλικ” – Οι αιτήσεις και τι να προσέξετε

δημοσιεύτηκε:

Έως την Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου που απευθύνεται σε 260.000 νοικοκυριά. Στην πρώτη πληρωμή, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα επιδόματα που δικαιούνται για τους τρεις μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, καθώς το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1/1/2019. Η ψηφιακή αίτηση θα αλοκληρώνεται με έξι “κλικ” στο πρότυπο των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα και το ΚΕΑ:
1. Η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κλειδάριθμους του Taxisnet
2. Θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου
3. Θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, εισόδημα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.α.)
4. Ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώσει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του
5. Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται προτού υποβληθεί η αίτηση.
6. Τελευταίο βήμα η οριστική υποβολή της αίτησης.
Προσοχή αν κάποιο από τα προσυμπληρωμένα στοιχεία δεν είναι επικαιροποιημένο, θα δίνεται η δυνατότητα επικαιροποίησής του στα Κέντρα Κοινότητας με την υποβολή των κατάλληλων δικαιολογητικών.

Εισοδηματικά κριτήρια

Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Περιουσιακά κριτήρια

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως των 180.000 ευρώ.

Η αντικειμενική δαπάνη των επιβατικών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης (Ι.Χ.), Μικτής Χρήσης (Μ.Χ.) ή και των δικύκλων του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της, το ποσό των 6.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κτλ, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενα κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.


Με πληροφορίες από την εφημερίδα Έθνος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.