Quantcast
Επίδομα παιδιού: Πώς θα το πάρετε - Τι πρέπει να κάνετε εάν έχει γίνει λάθος στην αίτηση - enikonomia.gr
share

Επίδομα παιδιού: Πώς θα το πάρετε – Τι πρέπει να κάνετε εάν έχει γίνει λάθος στην αίτηση

δημοσιεύτηκε:

Επτά βήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) για το επίδομα παιδιού 2019 και να δουν εάν είναι δικαιούχοι.

Αναλυτικά


Βήμα 1ο: Για να καταβληθεί η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει υποβληθεί το Ε1 φορολογικού έτους 2017 ενώ μετά, για τις υπόλοιπες δόσεις χρειάζεται το Ε1 φορολογικού έτους 2018.

Βήμα 2ο: Μπαίνετε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του Taxisnet πατώντας το link που ακολουθεί μετά τις οδηγίες. Με την είσοδο στο σύστημα θα ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων σας.

Βήμα 3ο: Συναίνεση μετά την είσοδο. Θα εμφανιστεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλεγεί η τρέχουσα οικογενειακή κατάσταση. Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου. Διαβάστε προσεχτικά το κείμενο που αφορά τη Συναίνεση για το Επίδομα Παιδιού και πατήστε [Συναίνεση].

Βήμα 4ο: Η συμπλήρωση της αίτησης. Υπάρχουν προσυμπληρωμένα τα προσωπικά στοιχεία του αιτούντος και η σύνθεση της οικογένειας. Κάποια από τα πεδία της αίτησης θα πρέπει να συμπληρωθούν από εσάς, όπως στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας, καθώς και o ΙΒΑΝ στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος για την καταβολή του επιδόματος.

Βήμα 5ο: Σύνθεση Οικογένειας. Η αίτηση επιδόματος παιδιού περιλαμβάνει πίνακα με τη σύνθεση της οικογένειας σας. Για κάποια μέλη μπορεί να απαιτηθεί η συμπλήρωση πρόσθετων στοιχείων, όπως πχ. στοιχεία φοιτητή. Πατώντας [Αλλαγή Στοιχείων] θα κατευθυνθείτε στη φόρμα στοιχείων του μέλους για το οποίο θα εισάγετε και θα καταχωρήσετε συμπληρωματικά στοιχεία. Αν κάποιο από τα τέκνα δεν πρέπει να συμμετέχει στην αίτηση, θα πρέπει να κάνετε διαγραφή τέκνου. Επιπροσθέτως, αν κάποιο μέλος δεν περιλαμβάνεται στην προ-συμπληρωμένη σύνθεση της οικογένειας σας, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε προσθήκη τέκνου.

Βήμα 6ο: Επισημάνσεις και Δικαιολογητικά. Κατά την αποθήκευση ή την υποβολή της αίτησης, η εφαρμογή ενδέχεται να εμφανίσει στο κάτω μέρος της φόρμας επισημάνσεις με σημαντικές πληροφορίες που αφορούν στην αίτηση. Μπορεί να σας ζητηθεί να επισυνάψετε δικαιολογητικά που αφορούν εσάς ή κάποιο προστατευόμενο μέλος.

Βήμα 7ο: Καταχώρηση και Υποβολή. Στο κάτω μέρος της αίτησης μπορείτε να πατήσετε [Αποθήκευση] ή [Υποβολή]. Με την αποθήκευση, η αίτηση καταχωρείται προσωρινά στο σύστημα και μπορείτε να επανέλθετε αργότερα μία ή περισσότερες φορές για να συμπληρώσετε επιπλέον στοιχεία των μελών ή και να επισυνάψετε δικαιολογητικά που μπορεί να απαιτηθούν. Μετά την υποβολή της αίτησης δεν θα είναι δυνατή η τροποποίηση της.


Πώς ακυρώνεται η αίτηση

Εάν μετά την υποβολή αίτησης για το επίδομα παιδιού διαπιστώσετε ότι, υπάρχει λάθος , τότε μπορείτε να την ακυρώσετε πατώντας( Οι Αιτήσεις μου )/ ( Προβολή )/ (Ακύρωση Αίτησης) και μετά εκκινήστε νέα αίτηση – υπεύθυνη δήλωση (Α21) επιδόματος παιδιού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.