Quantcast
Πετρόπουλος: Σε καμία περίπτωση οι πρωτοβουλίες μας δεν οδηγούν στην κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος: Σε καμία περίπτωση οι πρωτοβουλίες μας δεν οδηγούν στην κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ

δημοσιεύτηκε:

«Είναι ιερή υποχρέωση η διατήρηση του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ). Το οφείλουμε σε αυτούς που τον ίδρυσαν το 1949», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), Γιάννης Πορτούλας, σημειώνοντας ότι η διοίκηση της τράπεζας διέκοψε την παροχή επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) από 16.500 συνταξιούχους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 17 μήνες.

Μιλώντας σε ενημερωτική συγκέντρωση, ο κ. Πορτούλας ανέφερε ότι η κυβέρνηση επέδειξε αδιαφορία και δεν άσκησε καμία πίεση προς την πλευρά της τράπεζας, για να τηρήσει τις παγιωμένες υποχρεώσεις της.

«Η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, από κοινού με τη διοίκηση της ΕΤΕ, μεθόδευσαν, σχεδίασαν και εφαρμόζουν, ένα σχέδιο διάλυσης του ΛΕΠΕΤΕ και οικονομικής εξόντωσης 16.500 συνταξιούχων. Το σχέδιο τους κλιμακώνεται επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό», υποστήριξε ο κ. Πορτούλας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο αγώνας για την αξιοπρέπεια των συνταξιούχων θα συνεχιστεί με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα.

Τι αναφέρει η επιστολή του κ. Πετρόπουλου

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, με επιστολή του, που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, εξέφρασε τη σταθερή υποστήριξή του για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να χορηγηθούν άμεσα οι επικουρικές συντάξεις, καθώς έχουν συμπληρωθεί πάνω από 15 μήνες από την παύση χορήγησής τους.

«Οι πρωτοβουλίες μας σε καμία περίπτωση δεν κατατείνουν στην κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ ούτε επηρεάζουν την εξέλιξη της δικαστικής διαφοράς. Αντιθέτως, εξασφαλίζουν την αδιαμφισβήτητη και εγγυημένη χορήγηση από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) αυξημένης επικουρικής σύνταξης συγκριτικά με τη μέση σύνταξη που το Ταμείο αυτό χορηγεί, χωρίς εν τω μεταξύ να καταργούνται οι εκκρεμούσες δίκες. Υπό αυτούς τους όρους, η χορήγηση επικουρικών συντάξεων από το ΕΤΕΑΕΠ ενισχύει την εισοδηματική κατάσταση των συνταξιούχων και, σε καμία περίπτωση, δεν αποδυναμώνει τις δικαστικές αξιώσεις» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.