Quantcast
Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στα Ταμεία - Τα βήματα για την ψηφιακή αίτηση - enikonomia.gr
share

Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στα Ταμεία – Τα βήματα για την ψηφιακή αίτηση

δημοσιεύτηκε:

Μεθαύριο Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων για τη ρύθμιση των χρεών στα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις. Στο μεταξύ, σήμερα Δευτέρα αναμενόταν να αρχίσει τη λειτουργία της η πλατφόρμα αιτήσεων για την ρύθμιση των 120 δόσεων στην εφορία.

Όσον αφορά στα Ταμεία, η ηλεκτρονική αίτηση γίνεται αρχικώς στον ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ) όπου λαμβάνει χώρα ο εθελοντικός επανυπολογισμός. Ακολούθως, η διαδικασία συνεχίζεται ηλεκτρονικά στο ΚΕΑΟ για την επιλογή των δόσεων. Οι εργοδότες (ΙΚΑ) που δεν οφείλουν και ατομικές εισφορές, όπως επίσης όσοι χρωστούν εισφορές από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές, μπορούν να μπουν κατευθείαν στην πλατφόρμα του ΚΕΑΟ και να ρυθμίσουν, αφού πιστοποιηθούν ως χρήστες. Ο επανυπολογισμός των χρεών της 15ετίας 2002- 2016 θα γίνεται αυτόματα για τους οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ.
Για τα χρέη του 2017 και του 2018 υπάρχει επιλογή την οποία οι ασφαλισμένοι έχουν χρέη την εν λόγω διετία. Ο οφειλέτης στη συνέχεια θα επιλέγει αν θέλει να προχωρήσει στη ρύθμιση με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα ή να σταματήσει αποθηκεύοντας όσα έχει κάνει και να αναμένει να εμφανιστεί το σύνολο των οφειλών του.
Εφόσον ο οφειλέτης θα επιβεβαιώνει την οριστική υποβολή, θα παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου και το νέο του χρέος διαβιβάζεται στο ΚΕΑΟ. Εντός τριών ημερών ο οφειλέτης πρέπει να πιστοποιηθεί – αν δεν είναι πιστοποιημένος- στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ. Η διαδικασία συνεχίζεται από εκεί χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet. Αφού η νέα οφειλή βεβαιωθεί και ο χρήστης πιστοποιηθεί, θα εισέρχεται στην πλατφόρμα του ΚΕΑΟ και θα ρυθμίζει τη νέα οφειλή του, επιλέγοντας τις δόσεις που επιθυμεί έως 120 με μοναδικό κριτήριο το ελάχιστο ποσό των 50 ευρώ (30 ευρώ για τους αγρότες) ανά δόση. Οι εργοδότες θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν εφάπαξ αποπληρωμή.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Έθνος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.