Quantcast
Πότε θα δημοσιοποιηθεί η λίστα της ΑΑΔΕ με τους μεγαλοοφειλέτες- Ποιοι είναι στο στόχαστρο - enikonomia.gr
share

Πότε θα δημοσιοποιηθεί η λίστα της ΑΑΔΕ με τους μεγαλοοφειλέτες- Ποιοι είναι στο στόχαστρο

δημοσιεύτηκε:

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου του 2019 αναμένεται να δημοσιοποιήσει η ΑΑΔΕ τη λίστα όσων οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.


Σύμφωνα με την νομοθεσία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει υποχρέωση μια φορά κάθε χρόνο να δημοσιοποιεί τα στοιχεία των μεγαλοοφειλέτων του δημοσίου.


Αναλυτικά:

Ποιοι περιλαμβάνονται στη λίστα

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται:

-φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν πτωχεύσει και εμφανίζονται να χρωστούν υψηλά χρηματικά ποσά που δεν πρόκειται να εξοφληθούν ποτέ.

– Οφειλέτες με μικρότερες οφειλές οι οποίοι πιέζονται προκειμένου να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους κάνοντας χρήση της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εσχάτως της έκτακτης ρύθμισης των 120 δόσεων.

Πότε θα ενημερωθούν οι οφειλέτες

Όλοι οι οφειλέτες θα λάβουν έως τις 20 Ιουνίου μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι εάν δεν ρυθμίσουν ή εξοφλήσουν τις οφειλές τους, τότε τα στοιχεία τους θα δημοσιοποιηθούν,σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Το κριτήριο για τη δημοσιοποίηση, εκτός από το συνολικό ύψος της οφειλής, είναι να παραμένει η οφειλή ληξιπρόθεσμη για περισσότερο από ένα έτος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.