Quantcast
Εγκρίθηκε η δαπάνη για την καταβολή του επιδόματος παιδιού γ' διμήνου - Τι πρέπει να γνωρίζετε - enikonomia.gr
share

Εγκρίθηκε η δαπάνη για την καταβολή του επιδόματος παιδιού γ’ διμήνου – Τι πρέπει να γνωρίζετε

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενέκρινε τη δαπάνη ύψους 200.800.000 ευρώ για την καταβολή του επιδόματος παιδιού γ’ διμήνου 2019.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της υπουργού, Έφης Αχτσιόγλου, εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 200.800.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Γ΄ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Η τρίτη δόση αναμένεται να καταβληθεί στις 25 Ιουλίου στους δικαιούχους με την προϋπόθεση ότι θα έχει υποβληθεί η νέα φορολογική δήλωση.

-Πώς υπολογίζεται το επίδομα


Το επίδομα υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση.Προκειμένου όμως οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους για το έτος 2019 αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, συνιστάται η υποβολή φορολογικής δήλωσης Ε1 τρέχοντος έτους (εισοδήματα 2018). Επισημαίνεται ότι η πληρωμή της Γ΄δόσης του επιδόματος παιδιού θα περιλάβει μόνο όσους έχουν υποβάλλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Αν μετά την υποβολή της αίτησης, διαπιστώσετε πως υπάρχει λάθος, μπορείτε να την ακυρώσετε πατώντας [Οι Αιτήσεις Μου] / [Προβολή] / [Ακύρωση Αίτησης] και κατόπιν να εκκινήσετε νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (Α21) επιδόματος παιδιού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.